Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rīt būs zināms, kā cūku mēris iekļuva "Latgales bekonā"

© F64

Laboratorisko izmeklējumu rezultāti, lai noskaidrotu to, kā Āfrikas cūku mēris iekļuva AS "Latgales bekons" novietnē ar aptuveni 6000 cūku lielu ganāmpulku, būs zināmi rīt pēcpusdienā, aģentūrai LETA pastāstīja PVD pārstāve Anna Joffe.

"Laboratorisko izmeklējumu rezultāti, kas palīdzētu dienesta inspektoriem noskaidrot cēloni tam, kā slimība iekļuvusi kompleksā, kur tā tieši sākusies, tiek solīti rītdien pēcpusdienā," pastāstīja Joffe.

Viņa pastāstīja, ka PVD patlaban minētajā novietnē turpina likvidēt cūkas, un rīt no rīta varētu būt informācija par šodien paveikto darbu apmēru, kā arī prognozes par to, kad šis darbs varētu noslēgties.

Kā ziņots, "Latgales bekons" novietnē konstatēts ĀCM, tādēļ tiks likvidēts 6000 cūku ganāmpulks. Novietne atrodas Daugavpils novada Višķu pagastā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Latgales bekons" pagājušajā gadā strādāja ar 1,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāks nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās vairāk nekā četras reizes un bija 74 245 eiro. Uzņēmumā pērn strādājuši 69 darbinieki.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šogad uzņēmums plānojis dažādot piedāvāto produktu klāstu, optimizēt vadības procesus, piesaistīt jaunus partnerus un palielināt produkcijas apmēru. Tāpat šogad iecerēta jauna ceha renovācija.