Atklājot ziemas peldēšanas sezonu, ūdens temperatūra jūrā vēl ir +14 grādu

Svētdien Latvijā tiek atklāta ziemas peldēšanas sezona, un ūdens temperatūra Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī vēl ir +12..+14 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā ūdens temperatūra, +14,4 grādi, svētdienas rītā konstatēta jūrā pie Ventspils, kā arī Ķīšezerā. Vēsākais ūdens Latvijas piekrastē ir pie Kolkas, kur svētdienas rītā bija +11,8 grādi, bet dažās mazākās ūdenstilpnēs pēc aukstās nakts ūdens atdzisis līdz aptuveni +10 grādiem.

Ūdens temperatūra gan jūrā, gan upēs un ezeros patlaban ir augstākā nekā citos gados. Piemēram, pērn 2.oktobra rītā ūdens temperatūra gan dažās mazākās upēs, gan vietām piekrastē bija pazeminājusies līdz +5..+7 grādiem.

Kā aģentūru BNS informācija biedrības "Latvijas ronis" valdes pārstāve Sarma Kočāne, 2011.-2012.gada sezona Latvijas ziemas peldētājiem būs īpaša, jo 2012.gada janvārī Latvijā notiks pasaules ziemas peldētāju čempionāts. Dalību tam jau pieteikuši sportisti no vairāk nekā 20 pasaules valstīm, taču pieteikšanās vēl turpināsies līdz novembra beigām.

Ziemas peldētāju pasaules čempionāti tiek rīkoti ik pēc diviem gadiem, 2010.gadā Slovēnijā Latvijas sportisti izcīnīja 18 dažāda kaluma medaļas.

Pavisam Latvijā ar ziemas peldēšanu nodarbojas vairāki simti cilvēku, no kuriem daudzi apvienojušies klubos jeb biedrībās. Pašlaik Latvijā reģistrēti pieci roņu klubi - "Latvijas ronis", "Jelgavas roņi", "Pārlielupes roņi", "Ogres roņi" un "Raganas roņi".

Svarīgākais