Saules ultravioletā starojuma intensitāte nākamnedēļ nebūs augsta

Ozona daudzums stratosfērā virs Latvijas palielinās, tādēļ Saules ultravioletā starojuma intensitāte tuvākajās dienās nebūs augsta, liecina Starptautiskā Troposfēras izmešu monitoringa dienesta dati.

Ultravioletā starojuma intensitāte nākamnedēļ gaidāma vidēja un dienas vidū sasniegs ceturto līmeni. Šādos apstākļos ieteicams veikt aizsardzības pasākumus, ja ir plānots saulē atrasties ilgstoši. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu var iegūt apdegumus pusstundas laikā.

Saules ultravioletā starojuma intensitāti raksturo 11 līmeņos. Trešais līdz piektais līmenis nozīmē, ka starojums ir vidējs un var radīt apdegumus cilvēkiem ar jutīgu ādu. Latvijā ultravioletā radiācija parasti nav spēcīgāka par septīto līmeni.

Ozona slāņa biezums virs Latvijas nākamnedēļ būs 350-400 Dobsona vienību. Iepriekš ozona koncentrācija stratosfērā bija zemāka, 13.aprīlī virs Rīgas samazinoties līdz 303 vienībām.

Sinoptiķi nākamnedēļ prognozē pārsvarā saulainu laiku.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais