Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Liepājā gaiss sakarsis līdz +26 grādiem

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Pirmdien plkst.17 augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +25,8 grādi Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vienlaicīgi Liepājas ostā tobrīd bija +18,2 grādi. Citviet valstī gaisa temperatūra piecos pievakarē bija no +16,8 grādiem Ventspils ostā un +19,6 grādiem Rēzeknē līdz +25,3 grādiem Pāvilostā.

Pēdējo reizi tik silts laiks Latvijā bija pērnā gada septembra vidū.

Kolkas novērojumu stacijā, vējam iegriežoties no sauszemes, nepilnas stundas laikā gaisa temperatūra paaugstinājās par desmit grādiem, sasniedzot +23,8 grādus un uzstādot jaunu 10.maija maksimālās gaisa temperatūras rekordu.

Visas Latvijas karstuma rekords 10.maijā ir +28,8 grādi 1996.gadā.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pusotras diennakts laikā reģistrēts gaisa temperatūras kāpums par 27 grādiem - no -3 grādiem agrā svētdienas rītā līdz +24 grādiem pirmdienas pēcpusdienā.

Dienvidu vēja ātrums brāzmās pirmdien daudzviet valstī sasniedza 13-16 metrus sekundē.

Jau ziņots, ka visaugstākā gaisa temperatūra šonedēļ Latvijā gaidāma otrdien un trešdien Kurzemes rietumkrastā - Liepājā un Ventspilī termometra stabiņš var pakāpties līdz +27 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sākot ar ceturtdienu, laikapstākļus ietekmēs ciklons un mākoņu dēļ dienas būs vēsākas, daudzviet līs, vietām iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss.