Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Vai nākamnedēļ būs gaidāms siltāks laiks?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lai gan laiks kļūs nedaudz siltāks, arī maija pirmajā nedēļā vidējā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma zemāka par normu, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. 

Sagaidāms, ka aprīļa pēdējā diennaktī ciklons daudzviet atnesīs bagātīgu lietu, vairāk nokrišņu būs naktī un no rīta. Ciklonam aizejot un debesīm skaidrojoties, naktī uz sestdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz 0..-4 grādiem, bet 1.maija pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +9..+12 grādiem, nedaudz vēsāk būs piekrastē.

Iespējams, 3.maijā Latviju sasniegs jauns ciklons ar spēcīgu lietu un brāzmainu vēju. Atbilstoši pašreizējām prognozēm stiprākie nokrišņi skars valsts austrumu daļu. 4.maijā, Neatkarības atjaunošanas dienā, prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, vietām lietus, maksimālā gaisa temperatūra +8..+13 grādi.

Nākamās nedēļas turpinājumā gaisa temperatūra naktīs vietām joprojām noslīdēs nedaudz zem nulles, bet maksimālā temperatūra pēcpusdienās pārsvarā saglabāsies zem +15 grādiem. Brīžiem gaidāms lietus.

Pērn maija sākumā gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +18 grādus, bet maija pirmajās dienās reģistrētās gaisa temperatūras amplitūda valstī ir no -7,5 grādiem 1935.gadā līdz +29,4 grādiem 1977.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.