Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Brīvdienās pūtīs spēcīgs vējš, daudzviet gaidāms sniegputenis

© f64.lv, Oksana Džadana

Sestdien Latvijā pastiprināsies rietumu vējš, svētdien iespējams vēl spēcīgāks vējš, daudzviet gaidāms sniegputenis, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Naktī uz sestdienu būs pārsvarā skaidrs laiks un sals līdz -12 grādiem. Dienā no ziemeļiem palielināsies mākoņu daudzums, bet nav gaidāmi būtiski nokrišņi, un gaiss iesils līdz 0..+4 grādiem. Pēcpusdienā un vakarā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 13-19 metriem sekundē.

Svētdienas naktī Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte ar nokrišņiem, arī dienā daudzviet gaidāms sniegputenis. Rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 19-24 metrus sekundē. Gaisa temperatūra galvenokārt būs nedaudz zem nulles.

Pirmdien vietām vēl īslaicīgi snigs un laiks būs auksts, naktī uz otrdienu iespējams sals līdz pat -20 grādiem. Nākamās nedēļas otrajā pusē gaiss kļūs siltāks, palaikam snigs un līs.

Tuvākajās diennaktīs lielu valsts daļu klās sniegs, dažviet Vidzemē un Latgalē iespējama desmit centimetrus bieza sniega kārta.