Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien vietām gaidāms sniegs, gaiss atdzisīs līdz -13 grādiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Trešdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -7,3 grādiem Ventspilī līdz -16,1 grādam Dobelē un -17..-19 grādiem daudzviet Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lielākais sals reģistrēts Vidzemes augstienē. Pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Mākoņi daļēji klāj debesis, vietām - galvenokārt Ziemeļkurzemē - snieg.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no sešiem centimetriem Ventspils ostā līdz 30 centimetriem Siguldā un Alūksnē un 33 centimetriem Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, pūš austrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -14..-16 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija no -5,8 grādiem Liepājas ostā līdz -11,3 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.februārī bija +20..+22 grādi Itālijā, Grieķijā, Bulgārijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -31..-34 grādi Somijā, Norvēģijā un Zviedrijā, kā arī -40 grādi Krievijā.

Trešdien vietām Latvijā snigs, plaša nokrišņu zona dienas vidū sasniegs Kurzemi, vēlāk arī valsts centrālo un austrumu daļu, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi galvenokārt būs nelieli, līdz ceturtdienas rītam sniega sega kļūs par 1-6 centimetriem biezāka.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Saulainākā trešdiena gaidāma Latgalē. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs -7..-13 grādi

Rīgā sabiezēs mākoņu sega un mazliet snigs, vakarpusē snigs mēreni, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -10 grādiem un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem.

Ziemeļos no Latvijas atrodas anticiklons, dienvidos - cikloni. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1012-1017 hektopaskāli.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet Latvijā - Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, kā arī Pierīgas dienvidu daļā, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Bauskas, Jelgavas un Ventspils šosejām,·Liepājas šosejas posmā Rīga-Annenieki, Daugavpils šosejas posmā Saulkalne-Pātarnieki, Jēkabpils-Terehovas šosejas posmos Jēkabpils-Varakļāni un Ludza-Terehova, Rēzeknes šosejas (A13) posmā Špoģi-Medumi, kā arī pa Daugavpils apvedceļu visā garumā.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils, Ogres, Preiļu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Sniegotos ceļu posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 84 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.