Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Gaisa temperatūra šorīt vietām sasniegusi -28 grādus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sestdienas naktī un saullēktā Latvijā valdīja sals līdz -28 grādiem, zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemē, tai skaitā Pierīgā, kā arī Zemgales novados dienvidos no Rīgas, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Lai gan Rīgas centrā gaisa temperatūra bija -13 grādu, netālu uz austrumiem un dienvidiem no galvaspilsētas sals pastiprinājās līdz -24 grādiem.

Minimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -8,9 grādiem Mērsragā līdz -23,6 grādiem Bauskā, -23,8 grādiem Ainažos un -28,5 grādiem Staļģenē, kur atrodas novērojumu stacija "Jelgava".

"Latvijas Valsts ceļi" novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -25,4 grādi Ogresgalā, -25,8 grādi Kaibalā un -26,5 grādi Amatas novada Melturos.

Valsts lielākajā daļā sestdienas rītā ir skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums, bet no jūras nākošu mākoņu ietekmē turpina snigt vietām Kurzemē, Zemgalē un Rīgas pusē, dažviet snieg stipri.

Sniega segas biezums Kalnciemā pieaudzis no 15 centimetriem piektdienas rītā līdz 29 centimetriem sestdienas rītā, Rīgas centrā - attiecīgi no 15 līdz 24 centimetriem. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 34 centimetri Alūksnē un 35 centimetri Siguldā.

Pūš lēns vējš, vietām ir bezvējš. Dažviet sarma.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā 6.februāra rītā bija -31 grāds kalnos Norvēģijā un arī Vorkutā, Krievijā.

Sestdiena Latvijas lielākajā daļā būs saulaina, daudzviet gaidāmi arī mākoņi, no kuriem snigs, prognozē sinoptiķi.

No jūras nākoši mākoņi vietām Rīgas pusē, Zemgalē un Kurzemē aizvien sagādās stipru snigšanu. Visvairāk snigs Jūrmalā un Jelgavā, kā arī Engures, Tukuma, Dobeles, Jelgavas, Babītes, Mārupes, Olaines un Ozolnieku novadā.

Vējš galvenokārt lēni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem. Saule gaisu sasildīs līdz -8..-13 grādiem, Rietumlatvijā - līdz -4..-8 grādiem.

Rīgā iespējams sniegs, arī stipra snigšana. Gaidāms lēns mainīga virziena vējš un mērens ziemeļvējš, gaisa temperatūra vidēji -9 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies līdz 1021-1025 hektopaskāliem jūras līmenī.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenais brīdinājums par stipru salu - diennakts tumšajā laikā gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs zem -20 grādiem.

Sestdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu Kurzemē un Zemgalē pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 41 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Rīgas apvedceļa posmā Salaspils - Babīte, uz Bauskas šosejas posmā Rīga - Dimzukalns, uz Jelgavas šosejas visa maršruta garumā, Liepājas šosejas posmā Rīga - Annenieki un uz Ventspils šosejas visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Talsu Tukuma un Ventspils apkaimē.

Šādos laika apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.