Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdiena būs apmākusies, pēcpusdienā gaidāms sniegs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Otrdienas rītā Latvijas debesis sedz mākoņi, bet daudzviet tie ir plāni, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra -3..-8 grādi.

Latvijā no valsts rietumiem sabiezēs mākoņu sega un pēcpusdienā sāks snigt, līdz trešdienas rītam visā valstī uzsnigs 1-5 centimetri sniega, prognozē sinoptiķi.

Sniega segas biezums atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ir no diviem trim centimetriem Kurzemes rietumu piekrastē līdz 27 centimetriem Dagdā, 31 centimetram Alūksnē, 33 centimetriem Siguldā un Skrīveros un 39 centimetriem Ogresgalā.

Rīgā mākoņains laiks, dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -5..-6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Pāvilostā līdz -3 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.februārī bija +27 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -36 grādi kalnos Norvēģijā.

Šorīt vietām Latvijā apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Valmieras šoseju no Braslas tilta līdz Strenčiem un pa Daugavpils šosejas posmiem Saulkalne - Ogre un Lielvārde - Skrīveri.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Ogres, Valmieras un Valkas apkārtnēs.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 37 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ziemas laika apstākļos LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.