Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Brīvdienās gaidāms silts, bet lietains laiks

© EPA/SCANPIX/LETA

Šajā nedēļas nogalē debesis klās mākoņi un līs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes (LVĢMC).

Brīvdienās virs Eiropas rietumiem atradīsies plašs ciklons, ar ko saistīta zema spiediena ieplaka ietekmēs laika apstākļus arī Latvijā. Gan, sestdien, gan svētdien debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā līs lietus. Sākot ar svētdienu, valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra paaugstināsies - svētdien dienā termometra stabiņš sasniegs +7…+12 grādu atzīmi.

Prognozes par laika apstākļiem nākamajā darba nedēļā ir mainīgas, tomēr vairums scenāriju norāda uz to, ka nedēļas pirmajā pusē dominēs ciklonu darbība, līdz ar to atmosfēras spiediens būs pazemināts, saule spīdēs reti un teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs un sniegs, pastāv varbūtība, ka nokrišņi būs stipri. Pastiprināsies arī ziemeļu puses vējš. Tomēr nedēļas otrajā pusē, ceturtdien, atmosfēras spiediens paaugstināsies un laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies, līdz ar to gan naktī, gan dienā nokrišņi saglabāsies tikai vietām un brīžiem uzspīdēs saule.

Nedēļa iesāksies ar siltu dienu, termometra stabiņš sasniegs +9…+11 grādu atzīmi, savukārt nedēļas vidū pakāpeniski kļūs vēsāks - dienās gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā nepārsniegs +3…+9 grādus, bet naktīs daudzviet gaiss atdzisīs līdz +1…+6 grādiem, austrumos iespējams arī neliels sals 0…-1 grāds.