Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rīt Latvijai pietuvosies ciklons; brīdina par stipru vēju jau no paša rīta

© Dāvis Ūlands/F64

Svētdien Latvijai pietuvosies liels ciklons, tā ietekmē no rīta sāksies lietavas un vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

Naktī vietām īslaicīgi līs, no valsts rietumiem palielināsies mākoņu daudzums. Dienā visā valstī gaidāms apmācies un pārsvarā lietains laiks, vietām Kurzemē un Vidzemē līs stipri. Svētdienas pievakarē no valsts ziemeļrietumiem mākoņu kļūs mazāk.

Naktī uz svētdienu pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5..+9 grādiem, bet pretvēja krastā nekļūs vēsāks par +14 grādiem.

No rīta un dienas gaitā dienvidrietumu vējš pieņemsies spēkā, tā maksimālais ātrums brāzmās sasniegs 16-21 metru sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 22-26 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem.

Rīgā svētdien apmāksies debesis, no rīta un dienā nedaudz līdz mēreni līs. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās dienā sasniegs 18 metrus sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no +9 grādiem naktī līdz +15 grādiem svētdienas vakarā.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijā gaidāms līdz šim stiprākais vējš šoruden. Vēja brāzmas var lauzt kokus, postījumi iespējami visā valsts teritorijā.