Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rīts sācies ar vēsu laiku; dienā spīdēs saule

© AFP/ SCANPIX/LETA

Piektdienas saullēktā Vidzemes, Latgales un Zemgales lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +6..+9 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Piecos rītā zemākā gaisa temperatūra bija +5,9 grādi Zosēnos. Mākoņu dēļ daudzviet Kurzemē nakts gaitā nav kļuvis vēsāks par +10..+14 grādiem.

Austrumlatvijā pārsvarā saglabājas skaidrs laiks, vietām pacēlušies miglas vāli. Valsts rietumu pusi lielākoties klāj mākoņi, nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīgā pēc skaidras nakts debesis pārklāj mākoņi, pūš viegls dienvidu vējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +7 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +13 grādiem vietām pilsētas centrā un ziemeļos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.augustā bija +41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -5 grādi Alpu virsotnēs.

Piektdien Latvijā būs neliels un mainīgs mākoņu daudzums, mākoņainākas debesis saglabāsies Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, valsts austrumu novados pārsvarā gaidāms bezvējš.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā +20..+25 grādi.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +24 grādiem.

Laikapstākļus galvenokārt nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 761-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.