Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Jaunākā prognoze: kādi laikapstākļi gaidāmi Līgo naktī un Jāņos

© REUTERS/ SCANPIX

Straujiem soļiem tuvojas Līgo nakts un Jāņu diena, tāpēc kā ierasts jau vairākas dienas iepriekš tiek prognozēts, kāds laiks tad gaidāms šajās dienās.

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter informē, ka saskaņā ar jaunāko GFS prognozi 23. un 24.jūnijā Latvijā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem un ar lēnu vēju. Maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienās +21..+26°, minimālā temperatūra Jāņu naktī +8..+11°.

Jau ziņots, ka saulgrieži būs 21.jūnijā plkst.18.54, kad saule sasniegs lielāko attālumu uz ziemeļiem no debess ekvatora. Tad Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskā vasara. Gada garākā diena būs piektdiena, 21.jūnijs, bet īsākā nakts - nakts uz sestdienu.

Saulgriežu dienas garums Latvijā būs no 17 stundām un 33 minūtēm Daugavpils novada dienvidos līdz 18 stundām un 12 minūtēm Rūjienas novada ziemeļos. Gada īsākās nakts ilgums būs no piecām stundām un 48 minūtēm valsts tālākajā ziemeļu punktā līdz sešām stundām un 27 minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā, vēsta ziņu aģentūra LETA.