Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Neticēsi, cik silts laiks gaidāms jau aprīļa beigās

© AFP/ SCANPIX

Lai gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes liecina, ka šodien gaiss iesils līdz aptuveni +8 grādiem, jaunākā informācija liecina, ka jau aprīļa beigās dienas laikā temperatūra būs par teju +20 grādiem augstāka nekā šodien.

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter vēsta, ka saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi Lieldienās gaiss iesils līdz aptuveni +22 grādiem, bet jau šī mēneša beigās gaidāms +27 grādus liels karstums.

Tiesa, prognozes pēc laikapstākļiem Lieldienās ir ļoti dažādas. Dažas pat norāda uz sala un sniega iespējamību, raksta sinoptiķis.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka gan šajā nedēļas nogalē, gan nākamajā nedēļā un Lieldienās laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, no 16.aprīļa kļūs ievērojami siltāks.

Sagaidāms, ka Latvija nonāks anticiklona centrālajā daļā, tādēļ pūtīs lēni vēji un spīdēs saule, gaiss būs sauss. Šādos apstākļos gaidāmas lielas temperatūras svārstības - nakts izskaņā gaisa temperatūra vietām joprojām noslīdēs nedaudz zem nulles, savukārt pēcpusdienā termometra stabiņš tuvosies +20 grādu atzīmei un vietām, visticamāk, pakāpsies virs tās.