Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķis: Nākamnedēļ iespējams aukstuma vilnis, kas ilgs 3 dienas

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter raksta, ka pašreizējās prognozes vēsta, ka nākamnedēļ aukstums Latvijā varētu atgriezties.

Trallis publicējis divus foto - ar pašreizējo situāciju un temperatūrām Eiropā un ainu, kādu, iespējams piedzīvosim nākamnedēļ, ap 21. februāri.

Kā raksta sinoptiķis, gaisa temperatūra varētu pazemināties par 25 grādiem un aukstuma vilnis būs aptuveni trīs dienas garš.

Kā jau ziņots, pašlaik Latvijā valda visai pavasarīgi laika apstākļi, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz pat +7...+13 grādiem, pārspējot nacionālos siltuma rekordus.

Sestdien visās Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās, izņemot Liepāju un Ventspili, pārspēts 16.februāra siltuma rekords, 11 stacijās - arī mēneša otrās dekādes rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Kolkā labots arī visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords. Sestdien Kolkā, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +13,4 grādiem, reģistrēta augstākā gaisa temperatūra valstī.