Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķu prognozes nedēļai: Gaidāms aukstums un sniegs

© REUTERS/ SCANPIX

Arī nākamnedēļ debesis būs lielākoties mākoņainas un brīžiem gaidāmi nokrišņi. Līdz nedēļas vidum vēl daudzviet dienas laikā būs pozitīva gaisa temperatūra, bet pēc tam Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un biežāk sagaidīsim sniegu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Nākamās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks plašs, taču ne pārāk intensīvs ciklons. Virs Latvijas būs tā centrs, līdz ar to debesis pārsvarā aizklās mākoņi. Pirmdien vēl daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi: pārsvarā lietus, slapjš sniegs, austrumos arī sniegs, bet otrdien tikai vietām būs īslaicīgi nokrišņi. Gaisa temperatūra svārstīsies būs -1, +3 grādu robežās un daudzviet uz ceļiem veidosies apledojums. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš un atsevišķos rajonos veidosies migla.

Nedēļas vidū un otrajā pusē laika apstākļus Latvijā ietekmēs gan anticiklons virs Skandināvijas, gan arī jauna ciklons, kas tuvosies no dienvidiem. Latvijā būs jūtama tā ziemeļu malas ietekme. Saglabāsies lielākoties mākoņains laiks. Rietumos vēl gaidāmi nelieli nokrišņi: pārsvarā slapjš sniegs, tomēr valsts austrumu daļā gaidāms sniegs, kas rezultēsies sniega segas biezuma pieaugumā par dažiem centimetriem. Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, kā arī nedaudz pastiprināsies - līča piekrastē tas būs brāzmains. Nedēļas gaitā ieplūdīs aukstāks gaiss un kļūs vēsāks: naktī termometra stabiņš daudzviet noslīdēs līdz -1, -4 grādu atzīmei, savukārt dienā gaisa temperatūra virs 0 grādiem būs tikai vietām Kurzemē. Arī šajā periodā ceļi būs slideni.

Brīvdienās pastiprināsies anticiklona ietekme. Mākoņu daudzums nedaudz samazināsies un dienā arī uzspīdēs saule. Vietām gaidāms sniegs. Pūtīs austrumu puses vējš un kļūs vēl vēsāks. Gaisa temperatūra naktī samazināsies līdz -5. -10 grādiem austrumu rajonos, un arī dienas laikā saglabāsies negatīva gaisa temperatūra. Pastāv varbūtība, ka svētdienas izskaņā Latvijai pietuvosies ar nokrišņiem bagāts ciklons no dienvidiem, kas var atnest ilgstošu un stipru snigšanu.