Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Mainījusies prognoze laikapstākļiem Ziemassvētkos

© SCANPIX

Lai gan vēl pirms dažām nedēļām ASV uzņēmuma "AccuWeather" sinoptiķi prognozēja, ka, visdrīzāk, šogad Ziemassvētkos Latvijā gaidāms lietus, jaunākās prognozes liecina, ka svētkos gaidāms saulains laiks.

Kā redzams "AccuWeather" publicētajā prognozē šim mēnesim laikapstākļiem Latvijā, tad decembra pirmajā nedēļā Latvijā vietām gaidāms sniegs un lietus. Tiesa, mēneša vidū un otrajā pusē laikapstākļi uzlabosies- vairāk gaidāms saulains vai mākoņais laiks bez nokrišņiem.

Ekrānšāviņš no "AccuWeather"

Dienās, kad Latvijā tiks svinēti Ziemassvētki, piemēram, Rīgā uzspīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Visdrīzāk, sniegu atkal varētu sagaidīt nākamā gada sākumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozēja, ka nākamnedēļ no rietumiem pastiprināsies ciklona ietekme - Latviju šķērsos nokrišņu zona, gaidāms sniegs, slapjš sniegs, bet, ieplūstot siltākām gaisa masām, temperatūra paaugstināsies virs 0° un visā teritorijā līs. Nedēļas vidū nokrišņu daudzums samazināsies un laiks atkal kļūs vēsāks - naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs zem 0° atzīmes. Piekrastes rajonos atkal pastiprināsies vējš.