Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Vai tiešām nākamnedēļ Latvijā gaidāms sniegs?

© SCANPIX

Lai gan šīs nedēļas pirmajā pusē Latvijā varam vēl izbaudīt kārtīgu atvasaru, prognozes liecina, ka jau nākamnedēļ vietām iespējams īslaicīgs sniegs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas(LVĢMC) jau informēja, ka šīs nedēļas pirmajā pusē saglabāsies atvasarai raksturīgie laika apstākļi - sausas, saulainas un siltas dienas, tomēr nedēļas otrajā pusē laika apstākļi mainīsies: kļūs vēsāks un piekrastē arī vējaināks laiks, atgriezīsies lietus.

Savukārt "Global Forecast System" prognozes liecina, ka jau šīs nedēļas nogalē būs vairāk mākoņu un vietām nedaudz uzlīs.

SCANPIX

Gaisa temperatūra no rītiem vietām noslīdēs līdz nulles atzīmei vai pat nedaudz zem tās. Līdz ceturtdienai gaisa temperatūra pēcpusdienās vēl daudzviet Latvijā pakāpsies krietni virs +15 grādiem, pārspējot siltuma rekordus. Sagaidāms, ka nedēļas nogalē vairs nekļūs siltāk par +10..+14 grādiem.

Nākamajā nedēļā ciklonu ietekmē gaidāms vēsāks un vējaināks laiks, kā arī nokrišņi - pārsvarā lietus, vietām īslaicīgi iespējams sniegs un slideni ceļi, vēsta ziņu aģentūra LETA.