Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Uzzini, kādi laika apstākļi gaidāmi nedēļas nogalē

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Turpmākajās četrās dienās daudzviet Latvijā īslaicīgi līs un gaisa temperatūra saglabāsies esošajā līmenī, prognozē "Global Forecast System".

Sestdien Kurzemē gaidāms lietus, lielāki lietus mākoņi no rietumiem virzīsies vakarā un naktī uz svētdienu, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes. Svētdien būs mazāk nokrišņu, tie gaidāmi galvenokārt Vidzemē un Ziemeļlatgalē. Pirmdien pār Latviju no rietumiem virzīsies jauna lietus zona. Sākot ar otrdienu, būtiski nokrišņi netiek prognozēti.

Sausums, kas turpinās daļā Latvijas teritorijas, tuvākajā laikā saglabāsies, jo kopējais nokrišņu daudzums būs mazs un tikai atsevišķās vietās prognozētas lietusgāzes.

Gan mākoņu daudzums, gan vējš būs mainīgs. Sagaidāms, ka trešdien, 19.septembrī, sāks ieplūst siltāks gaiss no Centrāleiropas, kur valdīs karstums līdz +30 grādiem. Visticamāk, daudzviet Latvijā nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies virs +20 grādiem.

Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies virs nulles, dažās mākoņainākajās un siltākajās naktīs - arī virs +10 grādiem. Reizēm veidosies migla.