Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdien daudzviet uzlīs, vietām iespējams pērkona negaiss

© F64

Otrdienas rītā Kurzemē ir mākoņains laiks un vietām līst, jūrā ir arī pērkona negaiss, liecina meteoroloģiskā informācija. Valsts centrālajā un austrumu daļā maz mākoņu, vietām - īpaši Latgalē - sabiezējusi migla. Pūš lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra rīta agrumā no +7,5 grādiem Zilupes apkaimē līdz +15,5 grādiem Liepājas ostā un Kolkā. Rīgā neliels mākoņu daudzums un lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra +13..+15 grādu, lidostā "Rīga" tikai +10 grādu.

Otrdien Latvijā būs daļēji apmākušās debesis, saulainākais un siltākais laiks saglabāsies austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet uzlīs, vietām iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Dienvidu vējš kļūs mērens, gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals un neliela atmosfēras fronte, kas virzās no rietumiem. Atmosfēras spiediens 763-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī Rīgā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos. Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.