Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pēcpusdienā gaiss vietām iesils līdz +25 grādiem

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +9..+14 grādiem, bet dažviet Kurzemē termometra stabiņš noslīdējis līdz +6 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Rucavā, kā arī Liepājas un Ventspils lidostā. Liepājas un Ventspils ostā saglabājas līdz +12 grādiem silts laiks. Rīgā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +13..+15 grādiem, starptautiskajā lidostā - līdz +11 grādiem. Mākoņi daļēji klāj Latvijas debesis, nav ievērojamu nokrišņu, vietām sabiezējusi migla. Vēja vietā ir bezvējš vai vēsma.

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu daudzums valsts lielākajā daļā būs neliels. Prāvākie gubu mākoņi var pāraugt lietus un negaisa mākoņos, lokālas pērkona lietusgāzes iespējamas Vidzemē un Zemgalē, sākot ar pēcpusdienu.

Pūtīs lēns vējš.

Rīgā dienas otrajā pusē prognozēta neliela varbūtība sagaidīt īslaicīgu lietu un pērkona negaisu. Maksimālā gaisa temperatūra būs no +21 grāda pilsētas ziemeļos līdz +24 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī 767-768 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī Rīgā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos. Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.