Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Miglai izklīstot, gaidāma vasarīgi silta diena

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir migla, kurā redzamība mazāka par 500 metriem, vietām nepārsniedzot 100 metru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Piecos rītā biezākā migla novērota Priekuļu meteostacijā, kur redzamība bija tikai 78 metri. Redzamība Staļģenē tobrīd bija sarukusi līdz 126 metriem, bet pie Saldus ezera - līdz 157 metriem. Latvijā nav lietus mākoņu, bet miglas ietekmē vietām iespējama neliela smidzināšana. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Pirmdien Latvijā, izklīstot miglas mākoņiem, uzspīdēs saule un gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Veidosies gubu mākoņi, lielākie no tiem vietām var izraisīt īslaicīgu lietu. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļaustrumiem, piekrastē gaidāma jūras brīze.

Rīgā pirmajā skolas dienā saule mīsies ar mākoņiem un nelīs, lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš pāries ziemeļvējā. Gaiss iesils līdz +23..+24 grādiem, pie jūras gan nebūs siltāk par +21 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens lēnām pazeminās, no rīta tas ir 770-771 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.