Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sakarā ar ceturtdien gaidāmo svelmi izsludināts oranžais brīdinājums

© Emīls Desjatņikovs, F64 Photo Agency

Gaisa temperatūra ceturtdien plkst.5 Latvijā bija no +12 grādiem Madonā līdz +22 grādiem Kolkā, kā arī Liepājas un Rīgas ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Rīts ir sauss un saulains, debesis pārsvarā skaidras. Austrumlatvijā pūš pavisam lēns vējš, Kurzemē - mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Arī Rīgā saulains laiks, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā no +17 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +22 grādiem pilsētas ziemeļos.

Prognozējot gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +33 grādiem, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ceturtdien visā valstī izsludinājis oranžās krāsas brīdinājumu.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem

Sinoptiķi prognozē, ka +30 grādus gaisa temperatūra ceturtdien nesasniegs tikai vietām valsts austrumos un vietām jūras malā. Diena būs sausa un ar nelielu mākoņu daudzumu. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, spēcīgāk tas pūtīs valsts rietumos.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem un dienvidu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 11 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 762-764 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 766-767 milimetriem Latgalē.

Spēkā ne tikai sinoptiķu brīdinājums par lielu karstumu, bet arī par augstu ugunsbīstamību.