Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien vietām gaiss iesils līdz pat +30 grādiem

© Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

Sestdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu un valsts lielākajā daļā spīd saule, liecina meteoroloģiskā informācija. Nav nokrišņu. Vietām - galvenokārt Latgalē - izklīst pēdējie miglas vāli. Pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +13..+17 grādu, bet daļā piekrastes aizvadīta tropiska nakts - termometra stabiņš nenoslīdēja zemāk par +20 grādiem. Sešos rītā Liepājā gaisa temperatūra bija no +14 grādiem lidostā, kur naktī gaiss atdzisa skaidra laika un bezvēja apstākļos, līdz nepilniem +24 grādiem ostā, kur vējš turpināja nest siltu gaisu no jūras.

Sestdien Latvijā sauli brīžiem aizsegs mākoņi un vietām gaidāms gan īslaicīgs lietus, gan pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Negaiss lokāli var atnest ne vien stipru lietu, bet arī lielu vēju un krusu. Galvenokārt pūtīs mērens rietumu vējš, Kurzemē brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +29 grādiem, pēcpusdienā un vakarā iespējams īslaicīgs lietus, pērkona negaiss un brāzmains vējš.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens lēnām pazeminās, no rīta tas ir 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet, arī galvaspilsētā, saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.