Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien nokrišņi gaidāmi vien vietām; gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22 grādiem

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Trešdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Pēdējā diennaktī nokrišņu daudzums daļā Kurzemes un Zemgales pārsniedzis desmit milimetru, Ventspilī un Mērsragā sasniedzot aptuveni 20 milimetru. No rīta daudzviet saglabājas dūmaka. Naktī dažviet Vidzemē redzamība miglā bija sarukusi līdz 200 metriem.

Trešdien Latvijā mākoņi daļēji klās debesis un tikai vietām nedaudz īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+22 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Vislielākais sausums turpinās Pāvilostā un tās apkaimē

Arī Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, var uzspīdēt saule, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra saglabāsies nedaudz zem +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 754-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

ēdējās dienās Latvijā nav lijis pietiekami, lai beigtos sausums, un mežos vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Augsta ugunsbīstamība joprojām ir Rīgas mežos un vietām pārējā Latvijā - galvenokārt valsts dienvidu daļā.

Līdz 4.jūlija rītam mēneša nokrišņu summa novērojumu stacijās ir no aptuveni pieciem milimetriem Ainažos, Rūjienā, Salacgrīvā, Pāvilostā, Liepājā un Rucavā līdz vairāk nekā 20 milimetriem Staļģenē, Mērsragā, Saldū un Ventspilī. Lietus daudzums Rīgas centrā sasniedzis 16,6 milimetrus.

Mēneša nokrišņu norma jūlijā Latvijā vidēji ir 77 milimetri.

Gada pirmajā pusē - no janvāra līdz jūnijam - nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedza 69 procentus no normas, veidojot 87 milimetru deficītu.

Vislielākais sausums turpinās Pāvilostā un tās apkaimē.

Tuvākajās dienās daudzviet Latvijā uzlīs, kopējais nokrišņu daudzums būs mazs, tikai atsevišķās vietās - ar lielāko varbūtību valsts austrumos - gaidāmas stiprākas lietusgāzes, liecina "Global Forecast System" prognoze.