Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ziemeļu vējā gaisa temperatūra atdzisīs līdz pat +15 grādiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +9,6 grādiem Rucavā līdz pat +17,7 grādiem Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. No ziemeļrietumiem Ventspili un pārējo Ziemeļkurzemi sasniedz aukstā atmosfēras fronte, gaidāms neliels īslaicīgs lietus un brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Citviet valstī saglabājas lēns vējš un lielākoties saulains laiks.

Piektdien Latvijā ziemeļu un rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16 metriem sekundē

Gaisa temperatūra būs +15..+22 grādi, bet Latgalē pirms aukstās atmosfēras frontes ierašanās gaiss vēl paspēs sasilt līdz +27 grādiem.

Mākoņi daļēji klās debesis un daudzviet - galvenokārt Vidzemē un Latgalē - nedaudz īslaicīgi līs, valsts austrumos iespējams pērkona negaiss.

Rīgā gaidāma daļēji mākoņaina diena, bez būtiskiem nokrišņiem. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs +17..+18 grādu.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens pazeminājies līdz 757-760 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.