Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pienākusi nedēļas karstākā diena; vietām gaidāma svelme līdz +29 grādiem

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,4 grādiem Mērsragā un +7,9 grādiem Ainažos līdz +14,7 grādiem Rīgas centrā un +15,2 grādiem Liepājā. Deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +18..+22 grādiem, liecina prognozes. Ceturtdienas rīts Latvijā ir saulains, daļā valsts saule spīd blāvi, jo debesis sedz plāni mākoņi. Vēja vietā ir vien vēsma un bezvējš.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +26..+29 grādus

Ceturtdien visā Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +26..+29 grādus, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, kur būs +21..+26 grādi. Lēna vēja un bezvēja dēļ karstums var šķist lielāks.

Iepriekšējo reizi tik silts laiks Latvijā bija 21.jūnijā, un tuvākajā nedēļā tik augsta gaisa temperatūra vairs nav gaidāma, turklāt nākamās četras dienas būs par aptuveni desmit grādiem vēsākas.

Ceturtdien Rīgā gaiss sakarsīs līdz +27 grādiem, pie jūras gan gaidāmi tikai +22 grādi, jo pūtīs lēna līdz mērena brīze - ziemeļu vējš.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens no rīta aptuveni 770 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī, gaidāma tā pazemināšanās, jo no ziemeļrietumiem tuvojas aukstā fronte, kas valsti šķērsos piektdien.