Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pēcpusdienā Latviju sasniegs jauns ciklons ar bagātīgiem nokrišņiem

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no nulle grādiem Alūksnē līdz +4 grādiem valsts vidienē un +5 grādiem Liepājas pusē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Debesis pārsvarā apmākušās, daudzviet brīžiem turpinās lietus, bet vietām Vidzemes ziemeļaustrumu un Latgales austrumu novados snieg.

Vidzemes ziemeļu daļā redzamība miglā vietām samazinājusies līdz 500 metriem. Šajā reģionā pūš lēns mainīga virziena vējš, pārējā valstī - mērens rietumu vējš. Svētdienas vakarā Liepājas ostā vēja ātrums brāzmās sasniedza 20 metru sekundē.

Rīgā mākoņains laiks, brīžiem uzlīst, pūš mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra +4 grādi.

Aizejošā ciklona ietekmē pirmdien vēl daudzviet Latvijā gaidāmi nelieli nokrišņi, pārsvarā lietus, bet nākamā ciklona nestais lietus un slapjais sniegs valsti sāks šķērsot pēcpusdienā no dienvidrietumiem.

Pirmdienas pievakarē nokrišņi būs galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, vēlā vakarā un otrdienas naktī un dienā - arī pārējā valstī. Ziemeļvidzemē otrdien var uzsnigt desmit centimetru sniega.

Pirmdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, vakarā - dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Savukārt Kurzemes dienvidrietumos vakarā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 15-18 metriem sekundē.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Gaisa temperatūra pirmdien tikpat kā nemainīsies un būs 0..+5 grādu robežās. Pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, vietām Vidzemē un Latgalē gaidāma migla.

Rīgā pirmdien gaidāms mākoņains laiks, dažbrīd nedaudz līs, vējš kļūs lēnāks un vakarā iegriezīsies no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra būs +3..+4 grādi.

Aizejošā un izzūdošā ciklona centrs pirmdienas rītā atrodas Alūksnes pusē. Tuvojošais ciklons vēl ir Ziemeļjūrā, pirmdienas vakarā tas nonāks Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens Latvijā pirmdienas rītā 752-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, vakarā tas pazemināsies.