Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Āgenskalnā vīrietis apzog savu 70 gadus veco kaimiņieni

© Valsts policija

Svētdien, 16. septembra pēcpusdienā, policija saņēma informāciju no 70 gadu vecas kundzes par to, ka pirms brīža Rīgā, Āgenskalnā, kaimiņš esot viņu aplaupījis.

Notikuma vietā tūdaļ ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti un patruļpolicisti. Tika noskaidrots, ka kaimiņš bija atnācis ciemos uz sievietes dzīvokli un prasījis naudu. Dzīvokļa saimniece neesot viņam prasīto iedevusi. Tad vīrietis kļuvis agresīvs, sievieti pagrūdis un norāvis viņai no kakla zelta ķēdīti, to pārplēšot. Paķēris ķēdīti, ļaundaris meties ārā no dzīvokļa.

Policisti nekavējoties uzsāka aizdomās turētā meklēšanu pa tuvāko apkārtni. Pavisam drīz policisti uz ielas aizdomās turēto vīrieti pamanīja un aizturēja. Pie viņa tika atrasts un atsavināts posms no nolaupītās ķēdītes. Šobrīd tiek skaidrots, kur atrodas saplēstā juvelierizstrādājuma otra daļa. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī vīrietis bija ceļā uz lombardu, lai nolaupīto zeltlietu pārdotu.

Aizturētais ir dzimis 1971. gadā un iepriekš sodīts par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šodien, 18. septembrī, tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.