Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ķekavā greizsirdības dēļ nolaupa vīrieti

Pagājušajās brīvdienās kāds vīrietis pēc ilgstošas alkohola lietošanas greizsirdības mākts noorganizējis sava bērna mātes jaunā dzīvesbiedra nolaupīšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Vīrietim ar sievieti ir kopīgs bērns, taču viņi jau kādu laiku izšķīrušies. Sievietei ir jauns dzīvesbiedrs.

Ideja par nolaupīšanu 1982.gadā dzimušajam vīrietim iešāvusies prātā pēc vairāku dienu ilgas alkohola lietošanas draugu kompānijā. "Plostošana" sākta 30.aprīlī, bet noziegums pastrādāts naktī uz 2.maiju.

Sieviete ar jauno dzīvesbiedru dzīvo Ķekavā, daudzdzīvokļu nama ceturtajā stāvā. Lai iekļūtu dzīvoklī, vīrietis uzrāpies līdz ceturtā stāva balkonam.

Tonakt sieviete bijusi darbā Rīgā, bet bērns aizvests pieskatīšanai viņas vecākiem, tādēļ dzīvoklī uzturējies vien viņas jaunais dzīvesdraugs.

Viņam no balkona ticis draudēts ar fizisku izrēķināšanos, tostarp piedraudēts ar nažiem. Vīrietis ticis izvilināts no dzīvokļa un iesēdināts paša automašīnā. Nozieguma organizators kopā ar vēl četriem saviem iereibušajiem draugiem sācis ar viņu vizināties pa dažādām vietām.

Cietušā automašīna tika nedaudz bojāta, un tad visa kompānija pārsēdusies nozieguma organizatora automašīnā un devusies Salaspils virzienā. Pie stūres tika nosēdināts nolaupītais vīrietis.

Ap plkst.8 netālu no Rīgas HES šo automašīnu apturēja policijas ekipāža. Kā atzīst likumsargi, par policijas īstenotu apturēšanu tik priecīgu autovadītāju viņi "vēl nebija redzējuši". Vīrietis paziņoja, ka ir nolaupīts un tiekot vests uz mežu, lai ar viņu izrēķinātos.

Policija visus iereibušos aizturēja. Sākts kriminālprocess pēc trim Krimināllikuma pantiem.