Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pētījums: Katrs trešais skolotājs Latvijā vienmēr vai bieži savā darbā jūtas demotivēts

© pexels.com

Katrs trešais skolotājs Latvijā vienmēr vai bieži savā darbā jūtas demotivēts, secināts izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktajā pētījumā "Skolotāju balss" par to, kā jūtas un sevi profesijā redz skolotāji Latvijā, informēja uzņēmums "Lielvārds".

Izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktais pētījums "Skolotāju balss" liecina, ka pedagogi Latvijā vēlas būt savas profesijas patrioti, tomēr viņi nejūt to, ka strādātu sabiedrībā novērtētā un adekvāti atalgotā profesijā. 27% no aptaujātajiem pedagogiem ir pesimistiski par savu turpmāko ceļu šajā profesijā. Gandrīz puse jeb 47% aptaujāto norāda, ka skolā ir sistēma, kā skolotāji savstarpēji dalās pieredzē un mācās viens no otra.

Tomēr profesionālajā pilnveidē iztrūkst individuāls atbalsts, mentorings, kā arī pietiekams atbalsts jaunā mācību satura un pieejas ieviešanā. Lai arī Latvijas skolotāju digitālo prasmju pašvērtējums ir salīdzinoši augsts, 41% aptaujāto skolotāju vēlas arvien pilnveidot savu digitālo pratību. Vienlaikus aptaujātie pedagogi apliecina nepieciešamību mācību procesu nodrošināt ar datoriem un internetu, digitālā mācību satura platformām, digitālajām tāfelēm un citām izglītības tehnoloģijām, secināts pētījumā.

Pētījuma "Skolotāju balss" prezentācijas pasākums un ekspertu diskusija notiks šā gada 11.maijā plkst.11 "Lielvārds" birojā Valdemāra centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā 21. Pasākumā pirmajā daļā uzņēmuma "Lielvārds" pārstāvji iepazīstinās ar pētījuma datiem, kas šādā veidā apkopoti pirmo reizi Latvijas vēsturē, bet otrajā - diskusijas daļā, uzklausot visu iesaistīto pušu pieredzi un viedokļus, kopā ar politikas veidotājiem un izglītības procesā iesaistītajiem analizēs pētījuma rezultātus un meklēs risinājumus skolotāju labbūtības un atbalsta veicināšanai.

Pasākums tiks pārraidīts arī tiešraidē ziņu portālā TVNET un uzņēmuma "Facebook" lapā. Tajā piedalīsies izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols, Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns, izglītības speciāliste un uzņēmuma "Edurio" Latvijas komandas vadītāja Lauma Tuča, izglītības uzņēmuma "Lielvārds" vadītājs Andris Gribusts. Pasākuma vadīs Mārtiņš Daugulis.