Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aizraujošākās vietas, kur Latvijā nokļūt angļu vidē

© pixabay.com

Klausīšanās un centieni atkārtot dzirdēto ir efektīvākais veids, kā apgūt ikvienu svešvalodu. Savukārt vislabākā vieta, kur svešo valodu dzirdēt, protams, ir valsts, kur tajā runā. Tiesa gan, pārcelšanās uz citu valsti nav vienīgais risinājums. «NH» mācību centrs apkopojis dažas vietas Latvijā, kur vērtīgā, aizraujošā, izklaidējošā un visādi citādi atraktīvā veidā var sastapties ar angļu valodu.

Valoda caur spēlēm

Gluži kā bērnībā, kad apgūstam visu jauno caur rotaļām, arī pieaugušo vecumā tas nav šķērslis. Te lielisks palīgs var būt interneta vietne www.meetup.com, kur apkopota informācija par dažādu veidu spēļu vakariem. Meklētājā ievadot savas pilsētas nosaukumu, ātri tiksiet pie informācijas par pasākumiem, kas notiek teju katru otro nedēļu dažādās kafejnīcās vai specializētās spēļu norises vietās. Pulcējot svešiniekus ar dažādām valodas prasmēm, spēļu vakari paver iespējas ar jautrām spēlēm un sacensību garu uzlabot savas prasmes angļu valodā. Būtiski, ka vakars aizritēs draudzīgā atmosfērā, sazinoties tikai angliski, kas uz runāšanu palīdzēs sadūšoties arī tiem, kuri pagaidām vēl kautrējas.

Der zināt, ka interneta vietnē www.meetup.com atrodama arī plaša informācija par dažādām domubiedru grupām, profesionāļu saietiem, amatnieku meistarklasēm, konferencēm un semināriem. Lielākoties katra no aktivitātēm notiek angļu valodā un paver teicamas iespējas ne vien apgūt sev noderīgas lietas, bet arī praktizēties angļu valodas izrunā.

Sarunu klubiņš

Britu angļu valoda ar angļiem raksturīgiem izteicieniem atrodama arī Rīgas centrā - «NH» mācību centra angļu valodas sarunu klubiņā. Klubiņš ikvienu angliski runāt gribētāju pulcē katru nedēļu, piedāvājot iespēju apspriest visdažādākās tēmas. Klubiņu vada brits, kurš katram dalībniekam ļauj izteikties par konkrēto tēmu, bet vajadzības gadījumā palabo kādu neveiksmīgāk izvēlētu vārdu vai izteicienu. Tā draudzīgi apspriežoties par konkrētās dienas izvēlētajiem tematiem, ikviens, kurš jau ir apguvis angļu valodas pamatus, bet ilgojas pēc iespējas angļu valodu pilnveidot sarunās, var pēc sirds patikas gan pats izrunāties, gan arī ieklausīties īsta angļa valodas izrunā. Nozīmīgi, ka katru reizi klubiņā tiek apspriesti jauni temati, kas nekādi nav saistīti ar iepriekšējās reizēs pārrunātajiem. Tādēļ klubiņš aizvien ir interesanta sarunu vieta gan tiem, kas to apmeklē katru nedēļu, gan arī jaunpienācējiem. Angļu valodas klubiņš ir iespēja brīvi izteikties, ieklausīties un pusotru stundu pavadīt angliskā vidē, kur atļauts runāt tikai angļu valodā.

Grāmatu cienītāju paradīze

Kaismīgiem grāmatu lasītājiem aizraujošu veidu, kā pilnveidot savu angļu valodu, piedāvā neparasts grāmatu veikals, lasītava un kafejnīca vienuviet - «Robert’s Book». Tā ir maza un burvīga vieta, kur atrast izcilas grāmatas, ļauties aizraujošām sarunām vai patīkamā atmosfērā nodoties lasīšanas priekam. Ikviens grāmatu cienītājs te tiek pieņemts kā savējais, tāpat kā katram tiek atrasta kāda aizraujoša lasāmviela - te atrodami pat izcili kolekciju vērti grāmatu eksemplāri, ko var baudīt gan turpat uz vietas, gan mājās. «Robert’s Book» telpās valda patīkama noskaņa, liega mūzika un draudzīga atmosfēra, bet kā papildu baudījums var būt garda tēja, kafija, pašgatavotas kūkas vai lielisks vīns.

Der zināt, ka «Robert’s Book» organizē arī šaha turnīrus, dzejas lasīšanas vakarus, komēdiju šovus un dzimšanas dienas ballītes, tādēļ šī patiesi var kļūt par baudpilnu vietu Rīgā, kur «pabarot» dvēseli un ļauties interesantām sarunām angļu valodā.

Iesaisties projektos un mācies darot, ceļojot un priecājoties

Latvijā ir vairākas organizācijas, kas, piesaistot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējumu, piedāvā iespēju iesaistīties mācību programmās, organizējot pieredzes apmaiņas braucienus, seminārus un praktiskas nodarbības. Piemēram, jauniešiem izcilas iespējas sniedz biedrība JASMA (interneta vietne www.jasma.lv), kas nodarbojas ar dažādām «Erasmus+» programmām. Organizācija īsteno neskaitāmus projektus gan tepat Latvijā, gan arī citās ES valstīs, piedāvājot apmaiņas programmu kursus. Te viss notiek tikai angļu valodā, kas veicina sarunas prasmju pilnveidi īsā laikā.

Būtiski, ka «Erasmus+» pieaugušo tālākizglītības programmas īsteno arī daudzas citas organizācijas visā Latvijā. Tādēļ ikviens neatkarīgi no dzimuma, vecuma un valodas prasmēm sev piemērotu programmu var atrast teju katrā Latvijas reģionā - atliek vien vērsties pašvaldībā, lai uzzinātu, kura organizācija būs jums piemērotākā.

Savukārt, ja pašam ir sajūta, ka pirms iesaistīšanās dažādās aktivitātēs tomēr ir nepieciešams stiprināt angļu valodas pamatus, lieliskas iespējas piedāvā «NH» mācību centrs, kur angļu valodas kursus vienu nedēļu iespējams apmeklēt bez maksas! Tādējādi lēmumu par mācību turpināšanu ikviens var pieņemt pēc šīm nodarbībām.

Publicitātes foto

Mācību centrs «NH» atrodas Rīgas centrā - Elizabetes ielā 65 - 10. Plašāku informāciju atradīsiet interneta vietnē www.nh.lv vai zvanot pa tālruni 67847600.

*Reklāmas raksts