Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākās ziņas no pasažieru autobusa avārijas Ainažos: daudz cietušo, viens gājis bojā

© F64

"Uz Tallinas šosejas (A1, 101. km) Ainažos notikusi satiksmes autobusa un kravas automašīnas sadursme, vēsta Latvijas valsts ceļi ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Valsts policija informē, ka negadījuma vietā satiksme bloķēta. Apbraukšana pa pilsētas ielām.

VUGD vēsta, ka ceļu satiksmes negadījuma vietā no avarējušā autobusa atbrīvots bojāgājušais. Cilvēkiem, kas nav cietuši, nodrošināta iespēja patverties Limbažu novads nodrošinātā autobusā. "Darbs notikuma vietā turpinās. Esam uzmanīgi uz ceļa!" brīdina VUGD.Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) norāda, ka sestdien plkst.19.20 saņemts izsaukums uz Limbažu novada Ainažiem, kur uz autoceļa Rīga-Ainaži noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīti vairāki transportlīdzekļi, tostarp pasažieru autobuss.

Šobrīd notikuma vietā strādā 12 ugunsdzēsēji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kā arī Igaunijas glābšanas dienests un trīs Igaunijas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ekipāžas.

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nodrošina cietušo hospitalizāciju no Ainažiem uz Rīgu! Aicinu autovadītājus būt vērīgiem un dot ceļu brigādēm!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauž NMPD vadītāja Liene Cipule. Vairākas brigādes hospitalizē cietušos arī uz Vidzemes slimnīcu.

Liene Cipule plkst. 23.40 mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja, ka cecļu satiksmes negadījumā Ainažos 26 cietušie,no tiem 3 smagi, 1 gājis bojā. Viņa saka lielu paldies Igaunijas kolēģiem, kas piedalījās ar 7 mediķu brigādēm un nogādāja slimnīcā 11 cietušos!

Šī vakara autobusa un kravas auto CSN Ainažos medicīniskās palīdzības sniegšanā kopā bija iesaistītas 9 NMPD brigādes un 7 mediķu brigādes no Igaunijas. Cietušie nogādāti Rīgas, Pērnavas un Vidzemes slimnīcās.


Portāls NRA jau rakstīja, ka vakarpusē uz Tallinas šosejas pie Svētciema avarēja "Fix Bus" satiksmes autobuss, kas bija ceļā no Viļņas un Tallinu.

Savukārt "Latvijas valsts ceļi" brīdina, ka ilgstošas snigšanas dēļ sarežģīti braukšanas apstākļi sestdien ir lielākajā daļā Latvijas, uzsverot, ka sniega kārta veidojas atkārtoti, un autoceļi tiks notīrīti tikai pēc snigšanas beigām.