“Lokdaunā” privātajā auto varēšot braukt tikai 2 pieaugušie no vienas mājsaimniecības

Smagajā “lokdaunā” tiek plānoti vairāki pulcēšanās ierobežojumi. Tie attiektos arī uz pārvietošanos privātajās automašīnās, vakar pēc Krīzes vadības padomes sēdes preses konferencē stāstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.
©Lauris Vīksne/F64

Plānots, ka privātajā automašīnā drīkstēs pārvietoties vienas mājsaimniecības divi pieaugušie, atklāja D. Pavļuts. Visticamāk, ka šis ierobežojums neattieksies uz nepilngadīgajiem bērniem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka vakar Krīzes vadības padomes sēdē tika nolemts no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns". Tā laikā ciet būs teju visi veikali, izklaides iespējas un citi pakalpojumi, kā arī skolas.

Mājsēdi plānots ieviest no plkst.20 līdz plkst.5.

Vienlaikus plānots pagarināt skolēnu brīvlaiku par nedēļu, taču pēc tam visas klašu grupas, izņemot 1.-3.klases, mācīsies attālināti, savukārt no 1.novembra tikai 1.-3.klases atsāks mācības klātienē, bet pārējās klases mācīsies attālināti līdz 15.novembrim.

Šis lēmums vēl būs jāapstiprina arī Ministru kabineta sēdē, kas ir plānota rīt, 20. oktobrī.

Papildināts: Valdība tomēr vienojās par maigākiem ierobežojumiem attiecībā uz pārvietošanos ar privāto auto. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā