Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Diennaktī 18 jauni Covid-19 gadījumi; puse gadījumu saistīti ar Murjāņu Sporta ģimnāziju

© Ģirts Ozoliņš/F64

Aizvadītājā diennaktī veikti 1829 Covid-19 testi un reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 2 saslimušie atbraukuši no ārvalstīm (Serbija, Īrija), 9 saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu sporta ģimnāzijā, ar 7 personām uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Līdz ar jauniem atklātajiem gadījumiem Murjāņu Sporta ģimnāzijā kopējais saslimušo skaits sasniedzis 11, aģentūrai LETA apstiprināja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Latvijā kopā veikti 207 909 izmeklējumi, saslimušas 1275 personas un 1070 izveseļojušās, 32 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Cvodi-19, bet kopā stacionāros ārstējas 6 pacienti, kuriem visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopā no stacionāra izrakstīts 191 pacients, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Covid-19 tests vēl jāveic 32 Murjāņu Sporta ģimnāzijas administrācijas darbiniekiem, kuri kontaktējušies ar 11 skolā saslimušajām personām, aģentūrai LETA stāstīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs Sergejs Čevers.

Viņš norādīja, ka izglītības iestāde ir pieteikusi laboratorijas izbraukumu, lai visiem pieteiktajiem cilvēkiem testu varētu veikt operatīvi.

Direktora pienākumu izpildītājs stāstīja, ka patlaban Covid-19 tests ir pozitīvs desmit riteņbraukšanas nodaļas jauniešiem un vienam viņu trenerim, kuri pēdējā mēneša laikā ir piedalījušies sacensībās Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Negatīvus testus patlaban ir saņēmuši divi audzēkņi un viens treneris. Patlaban visi saslimušie audzēkņi uzturas Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izglītības iestādei ir rekomendējis sazināties ar slimo audzēkņu vecākiem un vienoties par iespēju viņus pārvest uz dzīvesvietām, kur jānodrošina jauniešu atrašanās karantīnā un ģimenes ārstu uzraudzībā. Čevers stāstīja, ka jaunieši ir no dažādām Latvijas pilsētām, piemēram, Liepājas, Kuldīgas, Rīgas, Smiltenes un citām.

"Šorīt jauniešu pašsajūta ir laba, nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra ir diviem no saslimušajiem. Skolas medicīniskais personāls ir atzīts par iepriekš saslimušo kontaktpersonām, tādēļ trīs skolas mediķi un direktora vietniece audzināšanas darbā atrodas pašizolācijā," piebilda Čevers.

Viņš prognozēja, ka pēc saslimušo skaita palielināšanās, papildināsies arī kontaktpersonu skaits, kam būs jāatrodas pašizolācijā.

Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs uzsvēra, ka organizējot treniņu nodarbības tika ievērotas Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātās rekomendācijas treniņu organizēšanai. Audzēkņu treniņu nodarbības organizētas tā, lai dažādas grupas nekontaktētos, arī ēdināšana organizēta dažādos laikos, lai izslēgtu kontaktēšanās iespējas.