Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Līdz pirmdienai spēkā brīdinājums par karstumu

© f64

No ceturtdienas līdz pirmdienai, 10.augustam, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par karstumu.

Brīdinājumā teikts, ka 6.augustā vēl tikai vietām - galvenokārt Kurzemē - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem, bet turpmākajās dienās līdz 10.augustam jau lielā valsts daļā gaiss sakarsīs līdz +27..+30 grādiem. Rīgā ceturtdien un piektdien spēkā brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +27..+28 grādiem.

Ceturtdien Latvijā būs visai daudz mākoņu, dienas otrajā pusē to kļūs mazāk un saule spīdēs spožāk, prognozē sinoptiķi. Nav gaidāmi nokrišņi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, Latgalē - lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+27 grādiem.

Rīgā atbilstoši "Global Forecast System" prognozei mākoņi klās debess lielāko daļu, pēcpusdienā debesis pamazām skaidrosies un, pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss sasils līdz +26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons ar centru Lietuvā. Atmosfēras spiediens turpina paaugstināties, ceturtdienas rītā Latvijā tas ir 767-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.