Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

LFF kongress: Daugavpils olimpiskā centra vadītājam pozitīvs Covid-19 tests [papildināts]

© Romāns Kokšarovs/F64

Pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) aicinājuma veicot testu uz jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19, pozitīvs tas izrādījies Daugavpils olimpiskā centra (DOC) valdes loceklim Vladimiram Šteinbergam, aģentūrai LETA apliecināja centra vadītājs.

Šteinbergs 3.jūlijā notikušajā LFF kongresā pretendēja uz organizācijas pirmā viceprezidenta amatu. Viņš stāstīja, ka analīzes veiktas pagājušās nedēļas nogalē un, saņemot pozitīvu testa rezultātu, noorganizēta arī kontaktpersonu testēšana. Kopumā testēti aptuveni 150 cilvēki - gan DOC darbinieki, gan viņu ģimenes locekļi. Svētdien saņemtie rezultāti liecina, ka visiem pārējiem rezultāti ir negatīvi.

Mājas karantīna gan noteikta sešiem DOC biroja darbiniekiem, kuri bijuši ciešākā kontaktā ar Šteinbergu.

Arī pats DOC vadītājs ir karantīnā. Viņš atzina, ka joprojām neizjūt Covid-19 raksturīgus simptomus, un priecājas, ka analīzes veiktas operatīvi.

Pagājušās nedēļas nogalē DOC pārtrauktas tur notiekošās bērnu sporta nometnes. Taču, ņemot vērā, ka darbinieku analīzes ir negatīvas, pilsētas Sporta pārvalde varētu lemt par nometņu atjaunošanu, pieļāva Šteinbergs.

Pārējās DOC struktūras turpina darbu ierastajā režīmā.

SIA "Daugavpils olimpiskais centrs" īpašnieki ir Latvijas Olimpiskā komiteja un Daugavpils dome. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 946 840 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 468 774 eiro.

Ņemot vērā notikušo, turpmākās divas nedēļas Daugavpils domes komiteju sēdes un domes sēdes notiks attālināti. Pašvaldības iestādes un uzņēmumi turpina savu darbību.

Kā ziņots, pēc informācijas saņemšanas par Covid-19 saslimšanu Guntaram Indriksonam, kurš 3.jūlijā apmeklēja LFF kongresu un kandidēja uz valdes locekļa amatu, LFF tūlītēji organizēja gan kongresa rīkošanā iesaistīto, gan neiesaistīto LFF darbinieku testēšanu, kā arī tika veiktas pārbaudes LFF valdes locekļiem. Operatīvā kārtā veiktās šo cilvēku pārbaudes pozitīvas analīzes neatklāja.

Pēc LFF pieejamās informācijas līdz šim veiktajās pārējo LFF 3.jūlija kongresa dalībnieku - LFF biedri, viesi, tehniskais personāls, vēlēšanu kandidāti - pārbaudēs konstatēts vēl viens Covid-19 saslimšanas gadījums.

Nedēļas nogalē LFF ziņoja, ka divos klubos konstatēti četri Covid-19 inficēšanās gadījumi. Jūrmalas "Spartaks" atklāja, ka tā administrācijā saslimušas trīs personas, no kurām divas apmeklēja 3.jūlijā notikušo kongresu, bet viens saslimšanas gadījums konstatēts "Valmieras" kluba vadībā.

Pēc LFF pieejamās informācijas trīs no šiem četriem saslimšanas gadījumiem saista pārvietošanās kopīgā transportlīdzeklī pēc 3.jūlija LFF kongresa ar Indriksonu, par kura saslimšanu 8.jūlijā ar sociālo tīklu palīdzību paziņoja pats saslimušais.