Siltākais ūdens šodien upēs, jūra vēl vēsa

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens ūdenstilpēs iesils, Kurzemes un Zemgales pusē, iespējams, pārsniedzot +17 grādus. Savukārt jūrā ūdens šodien gan būs vēl salīdzinoši vēss – tikai atsevišķās vietās ūdens temperatūra pārsniegs +13 grādus pēc Celsija.
Ūdens temperatūra ezeros ir no +11 līdz +15 °C, bet Baltijas jūras piekrastē vakar bija no +13 līdz +14 °C un Rīgas līča piekrastē no +9 līdz +15 °C ©Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Vakarrīt ūdens temperatūra Daugavā bija no +12 līdz +15 °C, Latgales upēs no +12 līdz +15 °C, Vidzemes upēs no +11 līdz +16 °C, Zemgales upēs no +14 līdz +17 °C un Kurzemes upēs no +11 līdz +17 °C, bet ezeros no +11 līdz +15 °C. Ūdens temperatūra Baltijas jūras piekrastē vakar bija no +13 līdz +14 °C un Rīgas līča piekrastē no +9 līdz +15 °C .

Prognozētā ūdens virskārtas temperatūra aptuveni 100 līdz 300 metrus no krasta līnijas 30. maijā pulksten 14 / Neatkarīgā, pēc LVĢMC jūras portāla datiem

Neatkarīgā, pēc LVĢMC jūras portāla datiem

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra uzturētā jūras portāla prognozēm, šodien ūdens temperatūra Rīgas jūras līča pludmalēs un Baltijas jūras piekrastē svārstīsies no +9 līdz +13 grādiem. Siltākais ūdens gaidāms Rīgas Jūrmalā, kur ūdens virskārta dienas vidū varētu sasilt līdz +13,5 grādiem. Kurzemes jūrmalā, Baltijas jūras piekrastē pie Miķeļbākas, Salacgrīvā un Ainažos ūdens virskārtas temperatūra varētu būt no +12 līdz +13 grādiem. Savukārt Jūrkalnes un Zvejniekciema apkārtnē dienas vidū ūdens nebūs sasilis pat līdz +10 grādiem. Tuvākajās dienās siltākais ūdens pludmalē gaidāms pirmdienas vakarā Rīgas Jūrmalā. Ūdens temperatūra šajā laikā un vietā tiek solīta +14,7 grādi.

Baltijas jūrā pie Vācijas krastiem ūdens jau šodien dienas vidū iesils līdz +15 grādiem. Siltāks nekā pie Latvijas krastiem šodien ūdens būs arī Lietuvā pie Kuršu kāpas un atsevišķās vietās pie Zviedrijas krastiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā