Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi konstatēti Rīgā, Tukumā un Valmierā

© AFP/SCANPIX/LETA

Pēdējās diennakts laikā reģistrēta jauna inficēšanās ar Covid-19 Tukuma novadā, kur iepriekš visi Covid-19 pacienti bija izveseļojušies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī Rīgā un Valmierā katrā reģistrēts viens jaunatklāts Covid-19 pacients. Tādējādi kopējais aktīvo saslimušo skaits galvaspilsētā pieaudzis līdz 116, bet Valmierā - līdz 19.

Līdz ar to pašlaik aktīvas saslimšanas reģistrētas 49 pašvaldībās, tostarp, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Grobiņas, Ikšķiles, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Joprojām augstākais inficēto skaits reģistrēts Rīgā, kamēr otrais augstākais - Priekuļu novadā, kur zināms par kopumā 40 Covid-19 pacientiem. Trešais augstākais Covid-19 pacientu skaits patlaban ir Valmierā, bet ceturtais - Kocēnu novadā, kur ar jauno koronavīrusu inficējušies astoņi iedzīvotāji. Jūrmalā un Daugavpilī katrā reģistrēti septiņi Covid-19 pacienti, bet Liepājā - seši. Ja rēķina slimības izplatību uz 100 000 iedzīvotājiem, tad slimības visvairāk skartais novads Latvijā pārliecinoši ir Priekuļi.

Pēdējā diennaktī Covid-19 pacienti konstatēti 20 līdz 29, 30 līdz 39, 50 līdz 59 un 60 līdz 69 gadu vecuma grupās, kur katrā konstatēts viens jaunatklāts Covid-19 inficētais.

Jau ziņots, ka no Covid-19 izveseļojušies vairāk nekā 70% pacientu jeb 741 inficētais no kopumā 1053. Pēdējā diennaktī veikti 1828 Covid-19 testi un reģistrēti četri jauni sasirgušie. Savukārt līdz šim kopumā Latvijā veikti 101 598 Covid-19 izmeklējumi. 22 Covid-19 pacienti miruši.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēti jeb ievietoti slimnīcās divi pacienti ar Covid-19, kamēr kopumā stacionāros ārstējas 25 pacienti - 23 ar vidēji smagu, bet divi pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 143 Covid-19 pacienti.