Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Pašizolācija noteikta 7 robežsargiem, kuri Latvijā konvojēja saslimušo bulgāru un viņa biedrus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pašizolācija noteikta septiņiem robežsargiem, kuri veica imigrācijas kontroli Bulgārijas pilsoņiem, no kuriem viens saslimis ar Covid-19,  noskaidroja Valsts robežsardzē.

Robežsargiem veiktas analīzes, bet testi ir negatīvi, tomēr robežsargiem noteikta pašizolācija.

Jau ziņots, ka Lietuvas kompetentās iestādes neielaida Lietuvā tranzītā no Somijas, Igaunijas un Latvijas ceļojošus 18 Bulgārijas valstspiederīgos, no kuriem vienam tika laboratoriski apstiprināts Covid-19.

Ņemot vērā, ka minētajām personām Latvijā nav deklarētās dzīvesvietas, ir palielināts turpmāks infekcijas izplatīšanās risks sabiedrībā.

Līdz ar to Veselības ministrija noteikusi karantīnas režīmu ārzemnieku uzturēšanās vietai bijušās Mežotnes internātvidusskolas telpās un teritorijā Bauskas novadā, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīkojums paredz, ka ārzemniekiem būs aizliegts atstāt šo uzturēšanās vietu, un pārkāpumu gadījumā tiks iesaistīta Valsts policija. Tā nodrošinās arī uzturēšanās vietas norobežošanu, apsardzi un sabiedriskās kārtības uzturēšanu.

Karantīnas vietā atrasties varēs arī mediķi, ja būs nepieciešams sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī personas, kuras nodrošina kārtību un piegādā pārtiku.

Ārzemniekiem tiks novērots veselība stāvoklis un sniegta visa nepieciešamā palīdzība, savukārt uz vietas tiks nodrošināta ne mazāk kā divu metru distances ievērošanu starp personām.

Atbildīgā iestāde par Slimību profilakses un kontroles centra noteikto profilakses un pretepidēmijas pasākumu organizēšanu un veikšanu uzturēšanās vietā ir Bauskas novada pašvaldība.

Pēdējā diennaktī noteikti deviņi jauni saslimšanas gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kamēr kopumā līdz šim zināms par 542 inficētām personām, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.