Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Gulbis: Drošības iestādēm jāvērtē, vai Bordāna rīcība nekaitē Latvijas reputācijai

© Raitis Plauks/F64 Photo Agency

Iekšlietu ministra padomnieks, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis RīgaTV 24 raidījumā ‘’Preses klubs’’ pauda pārliecību, ka Latvijas drošības iestādēm vajadzētu izsaukt uz pārrunām tieslietu ministru Jāni Bordānu un izvērtēt, vai viņa rīcības nav pretvalstiska un nekaitē Latvijas reputācijai.

“Pirmkārt, Bordāns uzrakstīja vēstules visām ārvalstu vēstniecībām par iespējamo korupciju augstāko drošības iestāžu varas ešelonos, sākās runas, ka vajadzētu nomainīt visus drošības iestāžu vadītājus, bija tiešs uzbrukums ģenerālprokuroram, Augstākās tiesas priekšsēdētājam, KNAB vadītājam, bija mēģinājumi veikt izmaiņas likumdošanā un panākt vienas vai otras augstas amatpersonas nomaiņu,” Gulbis uzskaita notikumus, kas radījuši šādas pārdomas.

Secinājumus licis izdarīt arī pavisam nesens notikums: “Pēdējās nedēļas laikā, manuprāt, pilnīgi nepamatoti ir uzbrukumi arī iekšlietu ministram, lai gan viņi taču ir kolēģi un varētu aprunāties valdības ēkā, ne publiskā veidā.” Viss iepriekš minētais iekšlietu ministra padomniekam Mārim Gulbim radījis pārliecību, ka drošības iestādēm vajadzētu uzaicināt tieslietu ministru uz pārrunām, vai viņa rīcība nerada kaitējumu valstij, Latvijas reputācijai un vai negraus nākotnē kredītreitingu.

“Vai mēs beigās visi neesam zaudētāji. Jo tas, ko tieslietu ministrs šobrīd pauž… Nu faktiski mēs redzam, ka viņš nemitīgi zaudē kaujas laukā. Iespējams, ka viņam ir daudz labu domu, bet viņš visu laiku zaudē,’’ spriež Gulbis. Viņš arī uzskata, ka savukārt premjeram Krišjānim Kariņam pēc budžeta apstiprināšanas vajadzētu izsaukt uz pārrunām visus ministrus un izvērtēt, ko viņi laikā, esot ministru amatā, ir paveikuši.