Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Zināms "Expo 2020" uzvarētājs

© Dmitrijs Šuļžics

Metu konkursā Latvijas paviljona izveidei izstādē "Expo 2020" Dubaijā par uzvarētāju atzīta SIA "Riga Architecture Institue" ar ideju "Ēters", piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pavēstīja "Expo 2020" projekta vadītājs Ansis Egle.

Viņš informēja, ka attiecīgā projekta autori vietējie arhitekti Niklāvs Paegle, Dagnija Smilga un Kārlis Bērziņš.

Vienlaikus Egle atzina, ka žūrijai bija ļoti grūti izšķiries par metu konkursa uzvarētāju. "Žūrijai bija ļoti grūti izšķirties, jo divi darbi bija vienlīdz augstas kvalitātes no visiem aspektiem," viņš sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) metu konkursā kopumā saņēma 17 pieteikumus, no kuriem tika izvēlēti trīs labākie - SIA "Mailītis A.I.I.M." ar projektu "Skaņais mežs", SIA "Riga Architecture Institue" ar ideju "Ēters" un "LowTech" ar darbu "Kustīgais mežs''. Pretendentu uzdevums bija iesniegt divas atsevišķas konkursa daļas - devīzi un pašu radošo risinājumu.

Valdība šogad 7.augustā deleģēja LTRK organizēt Latvijas dalību 2020.gadā Dubaijā gaidāmajā starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai".

Izstāde "Expo 2020 Dubai" norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim. "Expo 2020" devīze ir "Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating future)", bet izstādes apakštēmas ir "Ilgtspēja", "Iespēja" un "Mobilitāte".