Valdība neatlaidīgi cenšas uztaustīt sabiedrības pacietības robežu jeb Luksofors daltoniķiem

Cītīgi strādāja Ministru kabinets, rēķināja un krāsoja, līdz uzzīmēja luksoforu. Kad deg saslimstības rādītāju sarkanais signāls – nedrīkst gandrīz neko. Kad zaļais – var gandrīz visu. Atrādīja to sabiedrībai, sarīkoja iespaidīgu PR kampaņu. Tad nolika atvilktnē un aizmirsa.
©depositphotos.com

Realitātē Latvijas īpašā pieeja luksoforam ir tāda, ka vienlaikus deg visas krāsas. Katram ministram sava. Ja Veselības ministrijai ir sarkana, tad Ekonomikas - zaļa. Un lielākā daļa ministru vispār sirgst ar krāsu aklumu. Šuplinska piecērt kāju un paziņo - viss ir rozā! Lai jau epidemiologi runā par saviem “kumulatīvajiem rādītājiem”, taču mums, politiķiem, būtiski ir pavisam citi cipari - tie, kurus parasti izziņo Arnis Kaktiņš, nevis Jurijs Perevoščikovs. Tāpēc dziesmu svētki būs! Un paldies kovidam par jauno formātu - tas sniegs vēl lielākas iespējas teikt uzmundrinošas runas, apbraukāt visus novadus, atzīmēties “Panorāmā” un vietējā avīzē.

Ja kāds iebildīs, tam tiks atgādināts par dzīvesziņu, dziesmas spēku, tradīcijas nepārtrauktību. Ja turpinās runāt par riskiem, tad skaidrs - vai nu epidemiologs, vai populists. Un tie nav vērā ņemami.

Nepārprotiet, tāpat kā visi cilvēki Latvijā, būšu no sirds priecīgs, ja skolēnu dziesmu svētki varēs notikt - droši un atbildīgi. Tas, kas biedē, ir valdības lēmumu nekonsekvence un haotiskums.

Ja gatavojamies skolēnu koncertiem, vai drīzumā atvērsies arī teātri un koncertzāles? Ja spriež par hokeja čempionātu klātienē, kāpēc joprojām ir slēgtas sporta zāles? Kādā krāsā ir bīstamības luksofors?

Liekas, ka valdība neatlaidīgi cenšas uztaustīt sabiedrības pacietības robežu. Mums it kā esot vakcīnu krājums, bet tomēr izrādās, ka nav. Cilvēkus aicina būt apzinīgiem un potēties, bet pēc potes nākas stāvēt septiņas (!!!) stundas. Un atvērtās rindas esot devušas lieliskus rezultātus, saka veselības ministrs.

Mums tikko grasījās slēgt universitātes Liepājā un Daugavpilī, ierobežojot izaugsmi visai Kurzemei un Latgalei. Kam gan mums vajadzīgi izglītoti, profesionāli cilvēki? Tagad Ministru prezidents sērīgi spriež, ka savulaik Policijas akadēmijas likvidēšana esot bijusi kļūda. Kurš gan atceras, kāds uzvārds bija Saeimas frakcijas vadītājam tolaik, kad “Jaunais laiks” panāca šīs mācību iestādes slēgšanu?... Atgādināt jums, Kariņa kungs?

Kamēr Latvijā dzīvs būs mīts par pašreizējo valdību kā vienīgo iespējamo, tikmēr galvenais virziens politikā būs daltonisms, kas neatšķir ne sarkanu no zaļa, ne baltu no melna.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā