TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©krustpils.lv

Gundars Kalve: Ja vajadzēs, arī nākamais "piemineklis" tiks novākts

To „pieminekli” neviens un nekad vairs neieraudzīs,” pārliecinoši teic Gundars Kalve, Jēkabpils Latviešu biedrības valdes loceklis, savulaik - Krustpils novada domes priekšsēdētājs no Nacionālās apvienības (2013.-2014.). Viņš ir viens no partijas „Visu Latvijai!” dibinātājiem, lauksaimnieks un patriots. Ar siltumu Gundars atceras Abrenes akciju pie Saeimas 2007. gadā, pēc tam savam lauksaimniecības zemes gabalam viņš devis nosaukumu „Abrene”. Kāpēc? „Lai Abrene man katrā mirklī ir sasniedzama,” tā Gundars.

Par Krustpils zaļā dižgabala nograušanu, kas satricināja Latvijā pārpalikušos padomju okupantu pēctečus, Valsts policija klusē kā zemi saēdusies, tomēr kaut kādas sīkziņas, kas sajauktas ar puspatiesībām, var atrast krieviskajos portālos. Tā kā patlaban rit izmeklēšana, daudz ko uzzināt nav iespējams, tomēr ar krietnu pārliecību var nojaust, ka Gundars Kalve nav gluži pēdējais cilvēks, kurš kaut ko zina par Krustpils okupekļa gaužām bēdīgo likteni.

Vai tā ir taisnība, ko krievu portāli raksta?

Un ko viņi raksta? Es jau tos nelasu.

Portāls rubaltic.ru apgalvo, ka „lielgabals no padomju karavīru memoriāla atrasts pie latviešu nacionālista”. Un šis latviešu nacionālists esot jūs. Ar savu traktoru norāvāt to krāmu no pjedestāla?

Tas mēsls ir aizvests, un tas vairs nekad neatradīsies mūsu pilsētā. Bet vai tas bija mans traktors - to es tā neapgalvotu.

Visu interviju var izlasīt šeit:

Gundars Kalve: Ja vajadzēs, arī nākamais "piemineklis" tiks novākts

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā