TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Rūta Kalmuka/F64

Ušakovam pavīd cerība atgūt Rīgas mēra amatu

No Rīgas mēra amata atstādinātajam Nilam Ušakovam, kurš šo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lēmumu apstrīdējis tiesā, pavīdējusi neliela cerība, ka ministrijas lēmums tiks atcelts. Tiesa pievērsusi uzmanību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumam izbeigt kriminālprocesu, kura ietvaros tika vērtēts pirmās instances tiesas par teju būtiskāko pamatojumu N. Ušakova atstādināšanai minētais nodarījums.

Administratīvā apgabaltiesa, kas N. Ušakova lietu skatīja otrajā instancē un pirmdien jau bija plānojusi paziņot savu lēmumu, atsaucoties uz bijušā galvaspilsētas mēra pieteikumu, atzinusi, ka lietā parādījušies jauni apstākļi, kas svarīgi lietas pareizai izspriešanai un nolēmusi lietu atsākt skatīt pēc būtības.

Proti, no Rīgas mēra amata atstādinātais, nu jau Eiropas Parlamentā ievēlētais N. Ušakovs vērsis tiesas uzmanību uz to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs bija uzsācis kriminālprocesu pret viņu, kura ietvaros vērtēja viņa kā SIA “Rīgas satiksme” kapitāldaļu turētāja pārstāvja atbildību par Rīgas domes finanšu līdzekļu 18,4 miljonu eiro apmērā pārskaitīšanu SIA “Rīgas satiksme” to ieguldīšanai uzņēmuma paša kapitālā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Ušakovam pavīd cerība atgūt Rīgas mēra amatu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā