Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. novembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Blumbergs un Vītoliņa, Gupalo un Kalniņš, Dailes aktieru karaliste un visi JRT aktieri
©Publicitātes foto

Psiholoģisks trilleris ar detektīvu 10 stundu garumā

Piektdien 27. novembrī, interneta platformā «agentura.jrt.lv» pirmizrādi piedzīvos Jaunā Rīgas teātra (JRT) veidotā daudzsēriju mākslas filma «Aģentūra», ko veidojis režisors, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Filmas žanrs apvieno psiholoģisku trilleri ar detektīvu, un tās notikumi risinās Rīgā un Latvijā 2020. gada vasarā. Tas ir stāsts par pasauli, kas jau atkal pēkšņi mainās, un par aizkustinošo ticību, ka ar visu uz šis pasaules ir iespējams manipulēt.

Sižeta centrā ir reklāmas aģentūra - klasisks birojs, kur profesionalitāte saduras ar apnikumu, romantiku un eksistenciālu apjukumu. Sižeta katalizators ir kāds noslēpumains gadījums, kas padara neskaidru visu, kas līdz šim ir bijis stabils un perspektīvs. Detektīvintriga izvēršas tuvplānu trillerī, kur nevainīgo laikam tomēr nav.

«Daudzsēriju mākslas filmas «Aģentūra» mērķauditorija, visticamāk, ir JRT skatītāji. Un arī šī kino stāsta varoņi ļoti līdzinās mūsu skatītājiem. Tas ir stāsts par mūsdienu rīdziniekiem, tas ir stāsts par mums pašiem,» saka jaunās daudzsēriju mākslas filmas režisors Alvis Hermanis.

Filmas scenārija autori ir Alvis Hermanis un Jānis Joņevs (ar aktieru piedalīšanos), operators-inscenētājs - Mārtiņš Grauds.

Lomās: visi JRT aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas 3. kursa studenti.

*Iespēja baudīt Jaunā Rīgas teātra aktieru sniegumu tuvplānā savās mājās ģimenes vai draugu lokā desmit stundu garumā - divu teātra biļešu cenā (50 EUR). Iegādājoties iepriekšpārdošanā (no 20. novembra līdz 26. novembrim) - 40 EUR.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā