Šodien Neatkarīgā sāk iznākt arī angļu valodā

Šonedēļ rit jau sestais mēnesis, kopš Neatkarīgā iznāk digitālā formātā, un tas ir laiks, kad var sākt domāt par nākamajiem attīstības virzieniem.
©Neatkarīgā

Vairs nav apstrīdams tas, ka Neatkarīgā ir kļuvusi par vienu no Latvijas līderiem pētnieciskajā žurnālistikā. Neatkarīgās pētnieciskie raksti, viedokļi un intervijas ir vieni no lasītākajiem Latvijas mediju telpā, un par tiem ir ievērojami palielinājusies starptautiskā interese. Daudzi no Neatkarīgās publicētajiem rakstiem, intervijām un žurnālistikas pētījumiem ir pārpublicēti, tos tulkojot ažādās valodās, ietekmīgos globālos izdevumos ( EURO TOPICS/European press roundup).

Starptautiskās atpazīstamības pieaugums bija galvenais motīvs, kāpēc Neatkarīgās redakcija aicināja izdevēju apsvērt iespēju veidot paralēlu Neatkarīgās variantu angļu valodā. Redakcijas ieceri atbalstīja Neatkarīgās izdevējs, un tāpēc jau no šodienas Neatkarīgā līdztekus izdevumam latviešu valodā būs pieejama arī angļu valodas variantā.

SIA “Mediju nams” valdes priekšsēdētājs Nauris Kāpostiņš: “Viens no attīstības virzieniem ir otras valodas pievienošana. Atšķirībā no visiem citiem Latvijas digitālajiem medijiem, kas, kļūstot bilingvistiski, otru variantu veido krievu valodā, mēs paralēli latviešu valodai veidosim laikraksta versiju angļu valodā. Tā atrodama šeit.
Tas ievērojami paplašinās laikraksta auditoriju. Latvijā neatkarīga informācija angļu valodā ir nepieciešama gan ārvalstu investoriem, gan tiem desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, kuriem galvenā komunikācijas valoda ir angļu valoda. Ļoti svarīga Neatkarīgās angļu valodas versijas mērķauditorija būs arvien pieaugošais Latvijā strādājošo ārvalstu cilvēku skaits, kuriem trūkst kvalitatīva medija, kas sniegtu regulāru informāciju un iesaistītu viņus vietējā diskusijā, nevis tikai dotu vispārēju apskatu par notikušo. Mēs esam pārliecināti, ka izdevums angļu valodā būs svarīgs visiem citu valstu vēstniecību darbiniekiem Latvijā, kā arī ES un starptautiskajās organizācijās, kuru ekspertiem ir svarīgi zināt un saprast Latvijā notiekošo. Pašlaik ārvalstu lasītājiem angliski ir plaši pieejama informācija par makroekonomikas datiem, savukārt Neatkarīgā angliski lasītājiem ārzemēs dos iespēju saprast, kāda ir aktuālā sabiedriskā diskusija Latvijā.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā