Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Blumbergs, Žagars un Bērziņš, Eihe un Kaufelds, Osokins un Rezņiks, Auziņš, Čudars un Arutjunjans
©Publicitātes foto

Ilmāra Blumberga darbu izstāde galerijā «Romas dārzs»

Galerijā «Romas Dārzs» (Zivju ielā 3, Liepājā) skatāma mākslinieka Ilmāra Blumberga (1943-2016) pēdējās desmitgadēs tapušo darbu izstāde «Blumbergs Liepājā».

Publicitātes foto

Pēc mākslinieka nāves šī ir septītā izstāde, ko organizē «Blumberga fonds», turpinot iepazīstināt skatītājus ar mākslinieka talantu un daiļrades dauzdveidību.

Ilmārs Blumbergs ar saviem eksistenciālajiem un kodolīgajiem mākslas darbiem savas paaudzes latviešu mākslinieku starpā jau sen iemantojis ikonas statusu. Tas, kas viņu padara vienlīdz aktuālu kā dzīves laikā, tā arī pēc nāves, ir viņa darbu tematika, kurā ir iekļautas attiecības starp dzīvi, nāvi un indivīdu. Mākslinieka daiļrade sakņojas vispārcilvēcisko patiesību meklējumos, jautājumos un atbildēs mūsu esībai uz zemes, un arī viņš pats savulaik izteicies, ka galvenie tēli viņa darbos ir mīlestība, nāve un Dievs.

Publicitātes foto

Ilmārs Blumbergs savas dzīves laikā darbojies dažādās mākslas sfērās - glezniecībā, grafikā, sietspiedē, litogrāfijā, instalācijā, tēlniecībā, dizainā, scenogrāfijā, kostīmu mākslā, fotogrāfijā, grāmatu ilustrācijās, monētu dizainā, kino, kā arī veidojis performances un audioierakstus.

Izstādē iekļauti dažādi mākslinieka darbi, aptverot viņa radošo laika posmu no deviņdesmitajiem gadiem līdz mūža pēdējam periodam - tās ir gleznas, objekti, tēlniecības darbi un fotogrāfijas, tādējādi plašais eksponēto darbu spektrs dod skatītājam detalizētu ieskatu mākslinieka daiļradē.

* Izstāde būs apskatāma līdz nākamā gada 30. janvārim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā