Nogalināto Rebenoku pavada pēdējā gaitā uz Pokrova kapiem

Kamēr policija turpina izmeklēt, kas un kādēļ noslepkavoja advokātu Pāvelu Rebenoku, sestdien, 26. septembrī, piederīgie, draugi, kolēģi un visi pārējie, kuri to vēlējās, atvadījās no aizgājēja. Vispirms apmēram stundu garā ceremonijā Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē, pēc tam pusstundu ilgā bēru ceremonijā Pokrova kapos.
Liktenīgie 40: zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks augusta sākumā nosvinēja 40. dzimšanas dienu ©Romāns Kokšarovs/F64

Starp atvadu viesiem bija arī labklājības ministre Ramona Petraviča un kādreizējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, kurš P. Rebenoku pazina arī ārpus darba attiecībām, bet īsu laiku viņš bija ekonomikas ministra padomnieks.

Uz Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāli dodas eksministrs Ralfs Nemiro (pirmais no labās) - teikt ardievas draugam un kolēģim / Romāns Kokšarovs/F64

Ceremonija Pokrova kapos bija lietišķa, neviens pat neizmantoja tuvumā novietotos pāris krēslus, lai apsēstos, - trīs saujas smilšu, zārku apsedza ar tautisku segu, kapu aizbēra un apklāja ar ziediem un vainagiem. Daļa bērinieku devās prom ātrāk, bet vairāki desmiti ilgāku laiku uzkavējās pie kapavietas.

To pagaidām iezīmē brūns koka krusts ar Pāvela Rebenoka dzimšanas un nāves datumiem. P. Rebenoka draugs un kolēģis Mārtiņš Krieķis laiku pa laikam balstīja Ingu Balandinu - P. Rebenoka partneri biznesā un dzīvē. Slepkavas viņu atstāja dzīvu, viņš ir vienīgais nozieguma aculiecinieks.

Labklājības ministre Ramona Petraviča no P. Rebenoka atvadījās ar elegantu baltu ziedu vainagu / Romāns Kokšarovs/F64

Nogalinātā advokāta Rebenoka draugs un kolēģis Mārtiņš Krieķis ir paziņojis, ka viņš un citi Rebenoka draugi ir izsludinājuši kopumā 80 000 eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas var palīdzēt atklāt slepkavības pasūtītājus un izpildītājus. Zināms, ka saistībā ar 20. septembra naktī izdarīto sadistisko slepkavību sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 117. panta ‒ par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. No Rebenoka mājas Langstiņos nozagti vairāki pulksteņi un juvelierizstrādājumi. Zagto mantu iespējamā vērtība esot vismaz pusmiljons eiro. Policija arī pieļauj, ka P. Rebenoka slepkavības motīvi varētu būt saistīti ar viņa profesionālo darbību. Kā zināms, P. Rebenokam bija liela loma jautājumā par obligātās iepirkuma komponentes atcelšanu, AS „Olainfarm” mirušā īpašnieka Valērija Maligina mantinieču strīdiem par un ap ietekmi šajā uzņēmumā un naudu.

2019. gada marta beigās P. Rebenoks bija „Olainfarm” padomes priekšsēdētājs, un viņš bija vērsies pie toreizējā Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Tagad Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Šulte saka - tas esot bijis jūtu uzplūdā uzrakstīts komentārs internetā.

Pēc atvadu ceremonijas Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē zārku ar katafalku aizveda uz Pokrova kapiem, kur P. Rebenoku guldīja zemes klēpī / Romāns Kokšarovs/F64

P. Rebenoka slepkavību tiešām izmeklē labākie izmeklētāji, to Neatkarīgā.lv apliecināja kāds jurists. Viņš uzskata, ka šie speciālisti savu darbu paveiks godam.

Jau rakstījām, ka naktī uz 20. septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts P. Rebenoks, bet viņa partneris I. Balandins ievainots. Pēc tam pēdas slēptas gan ar verdošu ūdeni, gan mazgāšanas līdzekli, gan spirta izstrādājumu. Iebrucēji bijuši trīs maskās tērpti vīrieši.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā