Latvijas īpašā garša atrodama novados

Kartupeļu saldējums, ķiploku alus, burkānu milti, kūkas piparkūkas un daudz citu interesantu lietu top Latvijas laukos. Covid-19 krīze uz vairākām lietām lika paraudzīties ar citām acīm, tajā skaitā arī uz vietējo pārtiku.
KARTUPEĻU SALDĒJUMS. Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” demonstrē, kā no kartupeļiem pagatavot saldējumu. Kā viņi paši to nosauca ‒ Kuldīgas kulturālo kartupeļu saldējums. Šajā reizē saldējums tapa no saldajiem kartupeļiem, iespējams, tāpēc, tas pēc garšas mazliet atgādināja ķirbi, bet fonds “Viegli” ir entuziasma pilns atrast īsto recepti un piemērotākās šķirnes saldējuma gatavošanai no latviešu vēderiem tik pierastajiem kartupeļiem ©Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

“Pavasarī piedzīvotā Covid krīze parādīja vērtības, kas ir tiešām būtiskas - vietējais produkts un tā ražotājs, kurš spēj nodrošināt pārtiku ikkatrai ģimenei. Arī attālināti. Tieši tad arī katalogs “Novada garšas” savā attīstībā teju uzsprāga - tajā uzreiz vēlējās piedalīties daudzi ražotāji, pārtiku tajā meklēja tiešām daudzi Latvijas iedzīvotāji, varbūt pirmo reizi uzzinot, ka arī viņiem līdzās pieejami labi vietējie ražotāji,” uzsver Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

LLKC katalogā šobrīd apkopota informācija par 746 saimniecībām, uzņēmumiem un individuāliem darba darītājiem.

Latvijā ražotu produktu katalogu veido arī LIAA. Šis katalogs ir pieejams arī angļu valodā, un tajā ir ne tikai pārtikas produkti. “Latvijā top daudz produktu, kas ir īpaši, kvalitatīvi un teicami veic savu funkciju. Tādi, kurus var saukt par izciliem. Mēs ticam, ka ikvienam būtu vērts tos iepazīst, nogaršot, uzlaikot, izmēģināt un lietot,” mudina LIAA.

Abos katalogos uzņēmumu, saimniecību un individuālo komersantu dalība ir bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā